Tijdens het 2e semester hebben de lln van 5 CH kennis gemaakt met een aantal kenmerken van wijn en wijnbereiding. Ze bepaalden tijdens de lessen labo chemische technologie op school het gehalte aan ethanol in wijn, aan de hand van de dichtheidsbepaling van ethanol die ze uit wijn destilleerden. Tijdens een workshop aan de hogeschool Gent leerden ze hoe ze ook met een gaschromatograaf het ethanolgehalte in wijn kunnen bepalen. Op school voerden ze ook proeven uit om de verschillende factoren te onderzoeken die een invloed hebben op het gistingsproces. Ook werden bepalingen gedaan van de zuurgraad en het tanninegehalte van wijn. In nog een andere laboles werden de ingrediënten samengevoegd voor het bereiden van fruitwijn op basis van appel-druivensap. Hierbij werden de juiste hoeveelheden berekend en samengevoegd, met het in acht nemen van de strikt te volgen regels wat betreft hygiëne. Er kan namelijk een en ander fout lopen, waardoor het eindresultaat geen wijn, maar azijn zou zijn. Na een 6-tal weken gisten kon de wijn geproefd en gebotteld worden. Het resultaat mocht er zijn: een jonge, fruitige wijn met frisse smaak. De leerlingen konden uiteindelijk hun ouders verrassen met een fles fruitwijn, aangekleed met een gepersonaliseerd etiket. Onze bevindingen: geslaagd experiment! Santé!

 

Cialis Daily Viagra Soft viagra kaufen viagra online Original Testpakete Erektile Dysfunktion Levitra En Ligne erectiepillen kopen Acquisto Brand Levitra Viagra Originale senza ricetta Acheter Kamagra Jelly Viagra Original Acheter Propecia Acquisto Priligy Cialis sans ordonnance Acheter Cialis strips viagra pille levitra generika Cialis Soft kaufen cialis prijs belgie