STEM in 3TW

Na een lange periode van ontwerpen aan een creatieve grondplaat, laseren, het 3D-printen, monteren van onderdelen en programmeren van hun auto, was het eindelijk zover…. de voorstelling van hun project aan derden. 

De leerlingen van het derde Techniek wetenschappen vonden het best wel spannend om hun ouders en grootouders te tonen hoe ze de auto ontworpen en geassembleerd hadden, maar dat was lang niet alles. Zij moesten aan de hand van enkele onderzoeksvragen kijken hoe ze het mobiliteitsprobleem konden aanpakken. Naast het mobiliteitsprobleem bleek het klimaatprobleem, het autogebruik gaat hier niet vrijuit, ook voor de jonge wetenschappers in spe een bezorgdheid te zijn. Na de verzorgde presentaties ontstond een spontaan applaus. 

En toen kwam de wedstrijd. De modelwagen moest drie verkeerslichten, waarvan ze de timing van de lichten gekend was, passeren bij groen licht aan een constante snelheid. Een spannend moment waarbij Murphy soms parten speelde. Toch waren een vijftal auto’s, die de race perfect volbrachten.
We hadden in elke klas een winnaar: Joran en Jesse uit 3D en Evy en Amélie uit 3E.

01.jpg 02.jpg 03.jpg

04.jpg 05.jpg 06.jpg

07.jpg